12 april 2010

Alliansen fortsätter att leverera

Alliansregeringen har genomfört i stort sett alla de löften man gick till val på 2006. Regeringen har visat handlingskraft och rivstartade redan direkt efter valet och har sedan dess fortsatt i högt tempo.

I dag presenteras nästa reform där Alliansen åter är överens.


Denna gång handlar det om yrkeslegitimation för lärarna och här inkluderas även förskolelärarna. Läraryrket behöver få en höjd status och vi behöver förstärka förtroendet för lärarkåren som de senaste åren urholkats alltmer. Skolans viktigaste resurs är lärarna, det är lärarna som skall göra det viktiga arbetet i skolan - lära våra barn och ungdomar att läsa, skriva och räkna. Duktiga och engagerade lärare utför dagligen stordåd i klassrum runt om i Nora och Sverige, utan att alltid få den uppskattning som de förtjänar.
Den omläggning av skolpolitiken som Alliansregeringen genomför är massiv och i högsta grad nödvändig. Vi behöver en skola i världsklass för att Sverige skall vara en framgångsrik nation även i framtiden. De sjunkande resultaten de senaste årtiondena i den svenska skolan måste tas på allvar, att se till att våra barn undervisas av kvalificerade, engagerade och legitimerade lärare är ett viktigt steg på vägen för att säkerställa goda undervisningsresultat!

Inga kommentarer: