25 april 2010

Utveckling - inte enkelt...

Det är många med mig som anser att Nora kan bättre och att Nora behöver utvecklas. En del i utvecklingen är naturligtvis att vi får nya invånare till kommunen,fler barnfamiljer, fler äldre och fler företagare. De senaste åren har Nora tappat i invånarantal... Varje invånare innebär ca 50 000 i skatteintäkter till kommunen, pengar som är viktiga för att vi ska kunna värna kommunens kärnverksamhet - vård, skola och omsorg.

För att få nya invånare till Nora så måste det, bland andra saker, finnas bostäder åt dem som vill flytta hit. Det finns ett antal projekt som är på gång i kommunen. Stensnäs där utbyggnaden fortsätter, Blomman som får sitt fjärde hus, Lejonbacken som skall exploateras, Gullvivan som äntligen skall bebyggas. Det enda vi kan vara säkra på är att dessa ärenden kommer att dra ut på tiden då det i nästan alla fall kommer/har kommit överklaganden från olika intressegrupper.
Människor är givetvis i sin fulla rätt att överklaga, men samtidigt måste man kanske ställa sig frågan hur vi ska få utveckling och den så välbehövliga inflyttningen till kommunen om vi aldrig kommer igång med byggnationerna tack vare detta?

Inga kommentarer: