15 december 2011

Sprickor, sprickor....

För två veckor sedan sprack samarbetet mellan samverkanspartierna.
Kd valde en annan väg och vi övriga står fria från varandra, samarbetar i sakfrågor men har inga planer på att återgå till den tidigare ordningen med fasta mötesstrukturer och givna positioner. Stora rubriker naturligtvis och många åsikter har luftats både internt och externt...

Nu visar det sig att det spricker på fler håll - inom socialdemokraterna är man minsann inte överens...Partiet tog ett beslut om att inte fortsätta diskussionerna med Kd på sitt medlemsmöte tidigare i veckan vilket ignorerades av  socialdemokraternas fullmäktigegrupp igår då de istället yrkade på återremiss av budgeten (se gårdagens blogginlägg)!

Socialdemokraterna har företrädare som tydligen är så makthungriga att man bestämde sig för att helt nonchalera det beslut medlemmarna tog under demokratiska former tidigare i veckan. En av de tongivande medlemmarna i partiet talar idag ut i lokaltidningen, hoppar av sina uppdrag och går ur partiet!

Men inte bara i Nora händer detta - nu säger socialdemokraterna i Lindesberg upp samarbetet med vänstern.
Att bortse från hinder som till exempel personkemi är enkelt att begära som väljare, men inte helt lätt i praktiken för dem som är berörda. Jag undrar stillsamt vad som kommer härnäst...?

3 kommentarer:

Andreas sa...

Ha ha det här låter som min bild utav Nora.

Skvaller, lögner och maktkamp...

Låter som en såpa för tv 3 eller kanal 5. Sälj idén så kanske det kan täcka några hål i budgeten...

Anonym sa...

Någon sa att politik aldrig blir bra om man involverar känslor. Jag måste säga att det är häpnadsväckande hur man prioriterar sina egna jag framför att göra det som man lovade att försöka genomföra i valrörelsen.

Nyckeln till allt det här eländet är Anna. Hon missförstod sitt uppdrag. Hon trodde att hon skulle bli chef över BUN inte någon som var tvungen att ta hänsyn till vad andra tyckte. Mycket farligt och omoget beteende.

Andreas sa...

Anna kanske tog sig vatten över huvudet i BUN. Men hon var den första att erkänna att dom pedagogiska luncherna som pedagogerna skulle får betala för var ett fel tänk. iaf efter det att dom fått en del arga föräldrar på sig.

Men i BUN finns det en del som inte kan skilja på sak och person och därför är helt olämpliga i alla sammanhang där dom får bestämma.