23 december 2011

Fortsatta sprickor i Nora...

Fortsatt problematik i Norapolitiken läser jag i dagens lokaltidning Na. Det visar sig att det finns en djup spricka i Kristdemokraternas styrelse i Nora som nu innebär att partiets förstanamn och gruppledare lämnar sin styrelseplats. Det finns en oenighet i styrelsen om de förhandlingar med s & v som nu avbrutits. Självklart undrar jag om det finns ytterligare orsaker bakom avhoppet?

Givetvis är detta avhopp allvarligt, både för Norapolitiken generellt och för Kristdemokraterna i Nora. Anna Magnusson är den som varit partiets tongivande politiker och när hon nu lämnar uppstår naturligtvis ett stort tomrum. Ännu vet vi inte heller hur fortsättningen ser ut mer än att hon behåller sin plats i kommunfullmäktige. 
Många frågor men ännu inga svar...Blir Anna Magnusson en politisk vilde eller väljer hon kanske att byta parti? Finns det plats för politiska vildar i Nora? Hur blir väljarnas "dom" för Kd i nästa val efter alla turer?

Inte nog med att Kd nu tappar en tongivande politiker, även socialdemokraterna har  drabbats av avhopp, närmare bestämt av tre aktiva politiker som tappat förtroendet för dem som skött förhandlingarna och inte tagit hänsyn till beslut på partiets gruppmöte (se tidigare blogginlägg 16/12). 
Hur framtiden än blir kommer många att känna sig svikna, andra kommer att tycka det är bäst som nu sker, några kommer att se sin chans till revansch...Undrar just om politiken och politikerna i Nora får någon julfrid? 

1 kommentar:

Anonym sa...

Att KD splittras är inte så konstigt. Man kan inte ta sådana avgörande beslut som att överge borgligheten och bli stödparti till sossarna genom ett enkelt styrelsebeslut. Skall man bryta ett av det mest fundamentala vallöftet KD avgett måste det förankras i en vidare krets.