24 december 2011

Passande julläsning

Lagom till morgonens julfrukost läste jag Andreas Cervenkas utmärkta inlägg i Näringslivsbilagan i SvD om en annan modell för att lösa världens bankkris. Istället för att ösa pengar över bankerna för att lösa krisen skulle man kunna valt en annan väg och stödja de människor som fått problem med att betala sina bolån. Se till att dessa människor som hamnat i ekonomiska bekymmer fick en chans till hjälp av bankerna när de förlorat sina jobb och husvärdet sjunkit.

Det låter som en saga så här på julafton, med redan 2009 togs det fram en rapport som visade på att det är möjligt. Dessutom skulle det vara väldigt kostnadseffektivt att göra på det sättet istället för att rikta alla räddningsinsatser mot banksystemet. Federal Reserve Bank of Bostons har räknat ut att kostnaden skulle ha landat på beskedliga femtio miljarder stället för sjuhundra miljarder om man gjort detta vid senaste finans/bankkrisen!
Om du vill läsa förslaget kan du ladda ner det via SvD länken som finns ovan i blogginlägget.

Med detta inlägg vill jag passa på att önska alla mina bloggläsare en riktigt fridfull & God Jul där ni får chansen att umgås med familj och vänner, äta gott och umgås.

Inga kommentarer: