16 november 2010

Stolta men inte nöjda

Igår publicerades Folkpartiets valanalys som du kan läsa i sin helhet här.

- Folkpartiet gjorde en valrörelse vi kan vara stolta över. Trots stenhård konkurrens lyckades vi nå ut till många väljare med vår politik och våra budskap. Att Alliansen blev omvald var ett mål som uppfylldes. Samtidigt ska vi inte vara nöjda med det väljarstöd vi fick. Folkpartiet måste sikta högre, säger gruppens ordförande riksdagsledamot Christer Nylander (FP).
Samtidigt slår Christer Nylander fast att idéutvecklingen i partiet måste fortsätta och att vi nu behöver göra ett arbete med att ta fram ett framtidsinriktat partiprogram där vi siktar på 2014.

Lokalt har Folkpartiet givetvis också gjort en valanalys, om än inte helt formaliserad ännu. Det vi kan konstatera och vara stolta över är att vi behöll våra tre mandat och stärkte vår position både i Järnboås och Viker. Däremot tappade vi i övriga valdistrikt, även i det som tidigare varit vårt starkaste - Born. Detta måste vi givetvis fundera över orsakerna till.
Andra frågor som vi behöver utveckla för framtiden är hur vi kan bli ett ännu tydligare Folkparti och på vilket sätt vi bättre kan fånga upp alla de frågor som är aktuella för våra väljare lokalt i Nora. Gick vi till val på rätt frågor i år, gagnades vi av samarbetet inom Alliansen, syntes vi tillräckligt i media, på stan och via sociala medier, borde vi ha drivit personvalskampanj? Många frågor att svara på. Jag blir glad om du vill hjälpa till!

Om fyra år går vi till val igen. Då är det både EP-val, riksdagsval, landstingsval och kommunval. Hur kommer du att rösta? Vad är viktigt för dig? Vilket samhälle vill du ha? Jag skulle vilja ha din hjälp med att utforma morgondagens politik för Nora och därmed morgondagens Nora. Lämna gärna dina synpunkter, här på bloggen eller via e-post: gabrielle.peteri@liberal.se

Inga kommentarer: