22 november 2010

Ett nytt spår för Nora

Den nya sexparti majoriteten i Nora väljer att storsatsa på de nödvändiga investeringarna som Nora behöver för att bli en attraktiv förstad till Örebro. Under många år har investeringarna haft en låg prioritet och alltför få satsningar har genomförts. Det handlar både om satsningar på fritids- och kulturlivet i Nora men även om att bygga de nödvändiga bostäderna för att Nora skall kunna ta emot dem som vill bosätta sig här. Under de senaste sexton åren har endast de tjugofem lägenheterna i kvarteret Blomman åstadkommits vilket inte alls motsvarar den efterfrågan som funnits.
Den tidigare socialdemokratiska majoriteten har under många år lagt en kvävande hand över de satsningar som Nora hade behövt för att skapa utveckling och inflyttning i kommunen. Därför är det ytterst viktigt att vi nu gör en rivstart så att Nora låter tala om sig som en kommun med framåtanda, spännande och innovativa lösningar för de människor som bor här och för dem som vill flytta hit.
Det som lockar människor att flytta till en annan ort är givetvis inte bara bostäder utan naturligtvis att det finns en levande stadskärna med butiker och service, goda möjligheter till en aktiv fritid, lättillgängliga pendlingsmöjligheter och en skola med tydliga kunskapsmål som sätter eleverna i centrum.

Inga kommentarer: