28 november 2010

Första advent


Helgen har verkligen gått i snöns tecken, vi har säkert fått två decimeter under söndagen och kylan ligger och pendlar mellan minus åtta till minus tio. Inte mitt favoritväder precis...Men visst är det mysigt när adventspyntet är på plats och det är alltid en särskild känsla att tända det första ljuset.

Läser i liberala tidningen nu om en av Folkpartiets nya riksdagsledamöter, Anna SteeleKarlström som uppmärksammats av tidningen Expo då hon skickade in en artikel om främlingsfientlighet till tidningen förra året. Expo tyckte att artikeln var så bra så att de gav Anna SteeleKarlström ett pris - en resa till bokmässan i Göteborg.
Anna SteeleKarlström som tidigare varit kommunalråd i Tyresö, gjorde en uppmärksammad insats inför valet 2002. På hennes initiativ togs det fram en argumentationshandledning mot främlingsfientliga åsikter som delades ut till alla valarbetare, oavsett partifärg. Anna SteeleKarlström har ett stort engagemang när det gäller kampen mot främlingsfientlighet och hon hade uppmärksammat att många valarbetare hade svårt att bemöta de ofta ganska aggressiva påhoppen av människor med främlingsfientliga och rasistiska åsikter.


Jag hoppas att Anna får gehör för sitt förslag om att Folkpartiet skall tillsätta en grupp som arbetar fram en strategi för att möta de åsikter som SD står för. Nu när SD sitter i riksdagen finns det en uppenbar risk för att främlingsfientlighet blir salongsfähigt, som Anna säger.

Inga kommentarer: