26 november 2010

Bu & bä

Bu säger jag till att Folkpartiet valde att gå på moderaternas och kristdemokraternas linje om att inte utreda en lagreglering av partistödet. Sverigedemokraterna säger också nej till lagreglering, vilket ger majoritet för den linjen i riksdagen.
Trist att regeringen väljer att ta beslutet med hjälp av Sverigedemokraterna trots att det i valrörelsen fanns en bred majoritet för lagstiftning. Att hemlighålla saker och inte klara av att ha en transparens, trots all kritik Sverige har fått i frågan om hemlighållandet av partistöden. En öppen redovisning av var partistödspengar kommer ifrån borde vara självklar i en demokrati!

säger jag däremot till IF Metall som vågar visa vägen och införa en ny, tillfällig anställningsform för ungdomar. Arbetsformen är en yrkesintroduktion, en form av lärlingsanställning för ungdomar under tjugofem år där de som lägst får 75 % av kollektivavtalets lägsta lön. En eloge till IF Metall som väljer att gå före, ta ansvar och hitta lösningar på ett av Sveriges största problem. " Vi har en väldigt stor ungdomsarbetslöshet. " Alla pratar om att det är ett stort problem, men ingen gör något" säger Stefan Löfven, ordförande i IF Metall. Just för att man nu gjort något förtjänar Stefan Löfven och IF Metall ett stort tack!

Inga kommentarer: