09 november 2010

Kommunikation....

Att kommunicera är något av det svåraste som finns och det är ingenting som nuvarande majoritet varit specielllt framgångsrik i, det blir än en gång tydligt när det nu är dags att sätta spaden i backen för den viktigaste utvecklingen i Nora för de kommande hundra åren - att Nora får en länspendel som lockar människor att flytta till Nora och ändå kunna pendla till arbetet på ett miljövänligt sätt, arbetet som sannolikt ligger i Örebro.
Resecentrums placering har kommunicerats och även ställts ut men i liten och tydligtvis otillräcklig utsträckning, och kanske har samtalen först med delvis fel målgrupper, när människor kan hävda att veteranjärnvägens behov skall gå före utvecklingen av Nora läs mer här. Inget vore oss beslutsfattare mer främmande än att riskera att på ett negativt sätt påverka veteranjärnvägen, ett av Noras absolut starkaste varumärken när det gäller turismen!

Nora är en kommun som historiskt och över ¨lång tid har visat att man är duktig på att med varsam hand använda och bevara kulturmiljöer, som exempelvis godsmagasinet.
Att bussarna inte skall in på torget är en önskan inte minst från bussbolagen som upplever det trångt och besvärligt, bl.a. för att människor parkerar där det inte är tillåtet...Dessutom är torget alldeles för vackert för att härbergera bussar och bilar, här finns en klar utvecklingspotential!
Ett nytt och modernt resecentrum och en bussgata med infart vid Windahls ger ett lyft åt hela Nora och skapar framtidstro för oss som lever och bor här och inte vill att Nora skall utvecklas till ett kulturreservat.

Inga kommentarer: