11 augusti 2010

Museijärnvägen i Nora

Museijärnvägen i Nora och alla dess eldsjälar är oroade efter att Transportstyrelsen lagt ett förslag som skulle innebära 300 000 kronor i avgifter för Noras del, vilket givetvis ingen museijärnväg har möjlighet att klara.
Förslaget har tillkommit efter att regeringen bestämt att Transportstyrelsen i huvudsak skall finansiera sitt arbete med avgifter istället för skatter. I min värld verkar det illa genomtänkt och förslaget andas dels ett Stockholmsperspektiv, dels en mycket dålig förståelse för museijärnvägens villkor.

Att jämställa museijärnvägen med vanlig kollektivtrafik låter sig ju inte göras, dels rullar museijärnvägar oftast bara på sommaren, dels sköts den ju helt och hållet av människor som med passion och glödhett engagemang får den att fungera till allas nöje! För Noras del är museijärnvägen av oerhört vikt, både för turismen och för den kulturstatus som Nora har.

Nej, tänk om Transportstyrelsen!! Om inte får infrastrukturminister Åsa Torstensson peka med hela handen!

1 kommentar:

Magnus Ekholm sa...

Bra rutet, v måste skydda vårt kulturarv! Tror Transportstyrelsen har börjat ta åt sig av kritiken, har hört nåt ryktas om det.