20 augusti 2010

Ge personalen möjlighet att utveckla äldreomsorgen i Nora!

I förra årets budgetarbete var folkpartiet tillsammans med övriga partier i alliansen överens om att skjuta till 1,6mKr till socialnämndens budget. Detta fick inget gehör hos socialnämndens ordförande. Vi menar att budgeten för framförallt äldreomsorgen bör ses över och att mer pengar bör avsättas för den verksamheten.
Personalen gör idag på många sätt utmärkta insatser, insatser som dock sällan lyfts fram och ges den uppskattning som de är värda i ett större sammanhang, det vill säga att ett gott arbete bör uppskattas även utanför arbetsgruppen. Personalen i omsorgen har många goda idéer och tankar kring hur de vill utveckla sitt arbete men får sällan gehör för sina krav. De äldre på våra vård- och omsorgsboenden är ingen röststark grupp och personalen vänder nog ut och in på sig själva många gånger för att få till verksamheten, scheman och vikarier för att få ekonomin att gå ihop.

Folkpartiet vill stödja personalinitiativ och har sedan tidigare motionerat om intraprenader, självstyrande enheter, där personalen får mer att säga till om, ansvar för ekonomin, tillgång till överskottet och en större rörelsefrihet i verksamheten. Ett behov av att känna delaktighet, se sammanhang och ha ett stort mått av egenkontroll i sitt arbete har alla människor. De flesta är beredda att ta ett stort ansvar på sin arbetsplats om detta ansvar följs upp av motsvarande befogenheter, självbestämmande, frihet och förtroende från arbetsgivaren för att lösa uppgiften. Får man det förtroendet så växer man som människa. Intraprenader kommer att bli verklighet om folkpartiet får förtroendet att styra i Nora kommun!

Inga kommentarer: