30 augusti 2010

Hur är det möjligt?

Hur är det möjligt att den Socialdemokratiska Broderskapsrörelsen får möjlighet att ställa ut i Nora bibliotekets entréhall mitt under valrörelsens mest aktiva skede?? Vi är flera som har reagerat och undrar hur detta gått till...

En utställning med tre skärmar som är full av politiska budskap från socialdemokraterna alltifrån "vi har vårt hjärta till vänster, var har du ditt" till Bertil Jonsson som säger att "vi ger från de rika till de fattiga" och någon som svarar "inte nu längre, nu är det tvärtom" till foldrar med budskap som uppmanar oss att gå och rösta på socialdemokraterna den 19 september.
Om det är så att detta är en del i den föreningsutställning som alla lokala föreningar får ta del av så är det en märklig slump att just denna utställning finns där just nu. Om det är som bibliotekspersonalen säger att det inte ska vara något politiskt budskap på det som ställs ut så har någon sett mellan fingrarna ordentligt när denna utställning ställdes upp.

Det är mycket olämpligt och högst tveksamt att tillåta denna vänstermanifestation från den kommunala administrationens håll - frågan som kan ställas av personer som inte omfattas av de socialdemokratiska läran är om socialdemokratin och den kommunala administrationen har "vuxit samman" på ett så olämpligt sätt att man inte längre kan skilja på administration och politik?

1 kommentar:

Jan Seevers sa...

Jo där har du rätt. Det är mycket olustigt. Även om det här fallet kanske inte är hela världen så ställer man sig frågan som utomstående "Om nu man utan att reflektera gör det här tveksamma, sker det liknande saker på andra håll inom kommunen?"

Jag hoppas att alla goda krafter tar tag i frågan så att vi inte behöver tveka. "Caesars hustru får inte ens misstänkas!"