26 augusti 2010

Kulturdebatt i Nora

Ikväll har jag tillsammans med övriga allianspolitiker deltagit i en kulturdebatt som föreningen KAN (Kulturarbetare i Nora) ordnat för att få veta vad politikerna vill med kulturen i Nora.

Bryggeriområdet var ett givet samtalsämne där vi från Alliansen berättade om vårt ställningstagande om att Bryggerihuset ska fortsätta att vara en utställningslokal. En framtida kulturskola var uppe till diskussion och vi påminde om vårt första vallöfte om att starta en kommunal musikskola i Nora som så småningom får utvecklas till en musik & kulturskola. Alliansens tanke är att ta hjälp av alla de duktiga kulturarbetarna vi har i Nora för att kunna erbjuda musik naturligtvis men så småningom även bild, form, teater, dans, litteratur och så vidare.

Kulturpedagogernas roll togs upp och där säger Alliansen att kulturpedagogerna skapar ett stort intresse för olika typer av kultur i skolan och att vi genom en musik- och kulturskola skapar bra förutsättningar för att ta hand om det intresse som skapas. Som det nu är faller detta på studieförbunden som inte riktigt orkar med att hålla den kontinuitet och kvalitet som vi efterlyser.

Sammanfattningsvis kan man säga att debatten visar att det finns en stark känsla för kulturen och vad den åstadkommer i människors liv i Nora bland Alliansens politiker vilket bådar gott för framtiden.

Inga kommentarer: