25 augusti 2010

Jobb & jobbskatteavdrag

Snart är det dax för sista lönen före valet och som vanligt vill jag råda dig att gå in på jobbskatteavdrag.se för att räkna ut vad du har fått i jobbskatteavdrag per månad och summera sen det på ett år! Gör sen en liten egen Sifoundersökning på din arbetsplats och kolla vem som tycker det är OK att bli av med ca 1500:-/mån om de rödgröna vinner riksdagsvalet!


Jobbskatteavdraget är en del av den arbetslinje som Alliansen driver. Det ska löna sig att jobba och det ska löna sig att starta företag. För att klara välfärden måste så många som möjligt jobba och bidra till vår gemensamma välfärd!
För våra ungdomar är det viktigt att komma in på arbetsmarknaden - alltså kan vi inte införa socialdemokraternas ungdomsskatt som gör det dyrare att anställa ungdomar under 26 år! Det är enkel logik....
Lärlingsplatser för ungdomar är också en viktig satsning. Lärlingsplatser behövs även i Nora kommun, vi måste skapa lärlingsplatser för våra ungdomar så att de får jobba istället för att gå på försörjningsstöd. Många ungdomar vill gå en praktisk gymnasielinje i stället för en mer teoretisk. Parallellt med det behöver vi ha ett tätt samarbete med näringslivet så att vi har kunskap om vilka kompetenser som näringslivet i Nora behöver på kort sikt och på lång sikt. Ju fortare vi kommer igång med lärlingsplatser ju bättre för våra ungdomar!

Inga kommentarer: