Nyamko Sabuni i sitt nyhetsbrev:
Elever har uppfattat regler som att det är okej att skolka 20 procent av sin studietid – vilket motsvarar en dag i veckan – innan det uppmärksammas och rapporteras till CSN. Det är en förödande signal. Skolan måste sända en tydlig signal om att det inte accepteras att man skolkar. Skolan och CSN måste så snabbt som möjligt återkoppla till eleven och vårdnadshavaren om skolket och vilka konsekvenser det bär med sig.
Blir förvånad över att läsa ovanstående rader i Nyamko Sabunis nyhetsbrev - visst har vi väl kommit längre än så i skolan? Inte är det väl fortfarande så att skolan inte rapporterar misstänkt skolk hem till föräldrar/vårdnadshavare?
Att säga till ungdomarna att gymnasiet är frivilligt som vuxna ofta gör idag anser jag vara helt förkastligt. I stort sett ingen arbetsgivare anställer någon som inte har kompletta gymnasiebetyg.
Svik inte ungdomarna genom att att underlåta att rapportera om skolket, det hjälper dem inte i det långa perspektivet!
1 kommentar:
Nej det har inte kommit längre. Jag själv, när jag gick i skolan för några år sedan, och en del av mina kompisar fick aldrig några krav eller samtal och liknande om vårt skolk. Trots att alla visste om det. Vilket ju var skönt, tyckte vi. Men inte bra i längden, som sagt.
Skicka en kommentar