05 februari 2011

Den viktiga barnomsorgen

Den nya majoriteten i Nora får ärva en del problem efter det föregående styret. Dit hör bland annat problemet med det stora behovet av barnomsorg som funnits ända sedan i höstas i Nora.
Förtätningar har gjorts men nu är de förskolor vi har fulla och vi kan inte förtäta ytterligare om vi vill ha en kvalitativt bra barnomsorg för barnen i Nora. Vi måste naturligtvis även värna om medarbetarnas arbetsmiljö och varken för barnens eller medarbetarnas bästa kan vi ha för stora barngrupper.

En kortsiktig lösning blir att öppna en avdelning på Järntorgsskolan, trots att varken lokaler eller den lilla skolgården som skall rymma alla barn är optimal. Det viktigaste är dock att lösa problemen så att de föräldrar som behöver återgå i arbete kan göra det och att vi erbjuder barnomsorg inom tre månader.
På sikt diskuteras andra lösningar där bland annat ur- och skurdagis finns som ett alternativ, men även andra lösningar kan tänkas komma ifråga för till exempel de mindre barnen. Här är det viktigt att få med föräldrarna i diskussionerna kring alternativa lösningar. Den nya regeringen har ju öppnat för en del alternativ som kan vara intressanta och det finns även privata alternativ inom förskoleområdet som kan vara idé att titta närmare på.

Inga kommentarer: