11 februari 2011

Demokratin har segrat!

Svårt att tänka sig en bättre inledning på helgen än att få höra att det egyptiska folkets manifestation och kamp på Tahir torget äntligen har gett resultat. Vilken seger för demokratin!
Nu är det viktigt dels att militären respekterar folkets vilja, att dialog förs och att fria och demokratiska val kan hållas så snart som möjligt för att säkra en fortsatt demokratiutveckling i Egypten. Mycket arbete återstår ännu, men Egypten tar sin första stapplande steg på väg mot en demokratisk stat, tack vare
människors kamp - 18 dagar tog det att nå målet. Människor har fått sätta livet till och skadats i kampen mot Mubaraks regim men idag säger att det varit värt det. Här kan du läsa mer.

Demokratin har vunnit en seger även på närmare håll- idag kom beslutet från Valprövningsnämnden att valet i Örebro skall göras om i valdistrikt nordost. Huvudskälet till att beslutet om omval togs uppges vara de kampanjaktiviteter och främst den valskola som socialdemokraterna höll. Fria och demokratiska val är inte alltid enkelt, inte ens i Sverige.  Men kampen för demokratin måste hela tiden fortgå.

Inga kommentarer: