08 maj 2010

Näringslivsklimat Nora

Häromdagen kom Svenskt Näringslivs ranking där Nora återigen halkat ner, denna gång fyra placeringar. Kommunalrådet gör det enkelt för sig och säger i ett gemensamt uttalande med övriga tre kommunalråd i de norra Bergslagskommunerna att det är BMB (Bergslagens miljö och byggnämnd) som är orsaken till detta.


Min uppfattning är att visst har BMB och deras livsmedelsinpektioner en del i detta,och mycket kan bli bättre, men hanteringen av företagen i Nora lämnar även på andra områden mycket övrigt att önska. De mindre och mellanstora företagen känner sig inte lyssnade på och känner inte heller att de får gehör och respons för sina behov.
Det finns ingen uttalad näringslivsstrategi i kommunen. Det finns företag som inte har haft besök av en politiker på många, många år, en del aldrig. Då pratar jag om företag som funnits länge i kommunen, som genererar ett antal arbetstillfällen och skattepengar till kommunen. Som gör inköp och aktiviteter som i sin tur genererar skattemedel till Nora kommun, varje dag, året runt!

Som folkpartist och liberal är jag övertygad om det är ett gott näringslivsklimat som genererar fler företag till Nora vilket i sin tur genererar fler arbetstillfällen. Det är i de små och medelstora företagen som tillväxten kommer att ske!

Att vara politiker handlar om som jag skrivit tidigare att lyssna, lyssna och åter lyssna. Det är därför vi har två öron och en mun....

Inga kommentarer: