07 november 2012

En orädd varg!

Anette Skoog förklarar vilket hårt slag händelsen är för deras företag. Hur hela begreppet levande landsbygd hotas om inte rovdjursfrågan får en lösning.
- Det är inte frågan om att vi inte ska ha någon varg. Men vargen måste göras skygg, som den var förr om vi ska kunna freda våra tamdjur.


Raderna ovan är tagna ur dagens artikel  i Na om landsbygdsföretaget i Ervalla som blivit utsatt för en attack av vargar där ett trettiotal dräktiga tackor dödades.

Än en gång en djurägare som utsätts för det grymma i att rovdjur attackerar de tamdjur som går ute i markerna. Denna gång handlade det inte om att döda en eller två tackor för att vargen skulle stilla sin hunger utan det var mer ett besinningslöst dödande.

Många är de människor som lever på landsbygden idag som kan vittna om just vargens orädda sätt när den möter människor eller hundar, vargar som inte backar vilket borde vara det naturliga när de träffar på sin fiende...
Så visst är det så att vargen måste göras skygg igen om vi vill ha en levande landsbygd i Sverige. Och som jag skrivit tidigare när det gäller vargfrågan, de som är berörda måste få komma till tals, de måste inkluderas i det arbete som bedrivs när det gäller våra rovdjur och den biologiska mångfalden.


Inga kommentarer: