06 maj 2012

Hollande vinnare i Frankrike

Det verkar som som Sarkozys flirt med främlingsfientliga partier och strömningar i Frankrike straffade sig till slut, om det nu var främsta skälet när han nu förlorade presidentvalet. Med tanke på hur främlingsfientligheten tycks växa i Europa så är jag glad för att Frankrike får en annan president, även om jag är mer anglofil än frankofil.

I Sverige har Bengt Westerberg fått uppdraget av integrationsminister Erik Ullenhag att utreda främlingsfientligheten i vårt land. Vi är på inget sätt befriade från de strömningar som finns i övriga EU-länder även om den vardagliga rasismen och antisemitismen inte är fullt lika utbredd i Sverige.
Men inte minst händelserna i Malmö den senaste tiden tyder på att även vi har ett antisemitiskt bakgrundsbrus som oroar. Det är oroande!

Den vision som SD har förskräcker och det är viktigt att vi vågar ta debatten. Det är först när trollen kommer ut i ljuset som de spricker, vi måste våga sticka hål på de fördomar som finns. Vi- och de-tänkandet måste vi försöka komma ifrån, vi har fler likheter än olikheter vi människor.

Inga kommentarer: