13 september 2011

Kvinnors mod förändrar

Folkpartiet liberalernas kvinnoförbund Liberala kvinnor har nyligen haft konferens där en del av temat var civilkurage. Att följa sin övertygelse, att inte vara rädd för konsekvenserna är stort och många var de kvinnor som vittnade om sin oräddhet.

Att visa civilkurage kan vara allt från att som Elisabeth Ohlson Wallin ställa ut sina fotografier i utställningen Ecce Homo till att som Karin Törnqvist gå till media med kunskap om oegentligheter på arbetsplatsen som ingen chef ville ta tag i - Karin utsåg sedan till Årets whistleblower 2010.

Med på konferensen fanns även en av mina favoritförfattare, Katarina Wennstam. Katarina utgår alltid från verkliga brott och hennes böcker har ett tydligt jämställdhetsfokus.
Hennes böcker har alltid föregåtts av rejäl research och de teman som hittills avhandlats är:
att svenska poliser enligt genomgångna domar av alla brott oftast gör sig skyldiga till våld mot kvinnor, att den typiske våldtäktsmannen är en vanlig svensk man som inte respekterar gränser och att det finns ett machokomplex i skådespelarbranschen som innebär att män utnyttjar sitt kändisskap för att utnyttja unga kvinnor.
Jag bara älskar hennes ståndpunkt "det handlar inte om att tjejer ska sluta bete sig på ett visst sätt, utan om att vi ska få vissa killar att sluta våldta". Precis samma ståndpunkt har jag gett uttryck för ett antal gånger här på bloggen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Civilkurage är lättare att tala om än att genomföra. Men det som borde förändras är inte att människor skall behöva civilkurage utan människor skall tolerera kritik och att individer har en avvikande syn. Skulle organisationer uppmuntrade att individer slog larm om något är fel skulle vi inte behöva civilkurage.

Varför jobbar du inte med att whistleblowerpolicy i Nora kommun? Börsbolagen i USA måste ha en sådan där man har en mekanism för att ta hand om felaktigheter som rapporterar inom företaget. Visst har vi offentlighetsprincipen men en liten organisation som Nora kommun sätter mycket press på en individ som kommer något ofördelaktigt om sina medarbetare.