28 juni 2011

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något...

Att skänka pengar till ett gott ändamål gör många av oss. Vare sig det är för ett fadderbarn, en insats för forskning eller för en miljöinsats vill vi veta att pengarna kommer fram som de ska, att de verkligen gör nytta.

Sju miljarder skänks varje år och de flesta insamlingsorganisationerna är medlemmar i intresseorganisationen FRII. FRII konstaterar att beloppet som företag, enskilda och organisationer skänker ökar för varje år. Det har blivit enklare att skänka pengar, via ett sms, ett autogiro eller på nätet når du enkelt den frivilligorganisation som du vill stödja. Välj det som ligger ditt hjärta närmast - är det barn, sjukvård eller miljöfrågor som du känner varmast för?

Den förskingring som skedde i Röda Korset har, helt naturligt, kört förtroendet i botten för hela den ideella sektorn. Fördelen nu är givetvis att hela sektorn vet att insyn är nödvändigt och att man har ögonen på sig. Den ideella sektorn behöver vårt fortsatta stöd, därför fortsätter jag med mitt bidrag. Hur väljer du att göra?

Inga kommentarer: