12 mars 2011

Vad vill folkpartiet?

Folkpartiet liberalerna arbetar just nu med att ta fram ett nytt partiprogram som skall vara klart 2013 och som ska antas av landsmötet i höst.

Det finns några saker som jag absolut vill ha med i det nya partiprogrammet:
det nya partiprogrammet bör på ett tydligt sätt genomsyras av socialliberalismens förtecken där vi bör stå för en tydlig välfärd, global solidariet tillsammans med frihet, jämställdhet och öppenhet.
Något som oxå bör finnas med i det nya programmet är en tydlig miljöprofil, vi är en bit på väg men kan bli ännu tydligare så att vi får med ett natur- miljö och turismperspektiv som genomsyrar hela partiprogrammet.
Jämställdheten bör lyftas fram på ett tydligt sätt med tanke på partiets historiska arv.

Kanske bör vi även fundera på att i större utsträckning använda oss av begreppet socialliberal istället för att tala om ”liberalismen” som ju är ett begrepp som adopterats av alltfler. Det blir på det sättet lite urvattnat som begrepp när alla är liberaler utan att närmare precisera vad begreppet faktiskt betyder.
Så går mina tankar kring det nya program som skall ge oss folkpartister en tydlig målbild att dela med oss av till alla väljare i 2014 års val.

Inga kommentarer: