26 mars 2011

Äntligen vår!

Så är den här, den efterlängtade våren. förra helgen gjorde vi en tur till svansjön Tysslingen. Idag har jag inspekterat den snöfria delen av trädgården och det verkar som om rosorna klarat sig bättre än efter förra vintern. Snödropparna står i rabatten och krokusarna sticker upp under spireabusken.Och sommartiden är här, i natt ställer vi fram klockorna en timme, mot sommaren...

Igår valde socialdemokraterna sin nya partiledare, ett val som kantats av märkligheter och fått mig att minnas gamla öststatsfasoner. Frågan är väl om Juholt är rätt person att ena socialdemokraterna som verkar mer vilsna än någonsin - ska de gå åt höger eller vänster, ska de förnya sin politik eller skandera gamla slagord? Framtiden får utvisa detta.

Idag har vi haft ljuset släckt under Earth Hour mellan 20:30 - 21:30 då vi påpassligt njöt av dagens goda middag. Även om det kanske är mest medialt med Earth Hour känns det ändå bra att vara med, i den fåfänga förhoppningen om att göra en insats för miljön. Förhoppningsvis sätter vi tillsammans lite press och fokus på miljöfrågorna.
Så långsamt övergår lördag kväll i söndag och vi tar ännu ett steg mot våren.

Inga kommentarer: