14 oktober 2012

Är det rätten till moderskap som definierar mig som kvinna?Upphör aldrig att förvånas över de makthavare som gör allt för att styra kvinnor, i vissa länder ska hon inte få tillgång till skolgång och kunskap, i andra länder är det hennes sexualitet som skall styras.
Senast ut är Spaniens konservative justitieminister Alberto Ruiz Gallardon, som säger att ”rätten till moderskap är det som definierar en äkta kvinna”. Han har utlovat ett lagförslag före årsskiftet som villkorar aborter, denna gång hårdare än före 2010. Får han som han vill ska till exempel fosterskador inte vara skäl nog att få göra abort.

Inte bara i Spanien hårdnar diskussionen om aborter, i Rumänien och Slovakien planeras hårdare abortrestriktioner, i Polen och Irland är aborter förbjudna, likaså på Malta.
Frågan är om män som Gallardon inser vad som kommer istället...?
Kvinnor har abrutit graviditeter i alla tider, med olika, mer eller mindre, livsfarliga metoder. Läkare gör det mot svart betalning efter arbetstid, det görs men inte alltid på ett säkert sätt för kvinnan.
För mig är det fullständigt oacceptabelt att inte kvinnan ska ha rätten att själv bestämma över sin kropp? Ytterst handlar det ju om kvinnors liv och hälsa! Är det männens rätt att år 2012 bestämma över kvinnors liv, hälsa och ytterst, över deras sexualitet? 

Inga kommentarer: