09 oktober 2012

9,3 procent!!

 
 
Oktober månads mätning av Yougov visar ofattbara 9,3 procent för SD, partiet är nu större än V, Mp, Kd, C, och Fp. Alltså är Sverigedemokraterna det tredje största partiet i Sverige för närvarande. Här kan du se resultatet.

Detta är för mig fullständigt ofattbart...! Det jag tröstar mig med är att det är nästan två år till nästa val, att vi har stora möjligheter att påverka opinionen i en annan riktning!

Vad tror du att det beror på att ett invandrarfientligt parti har tagit så stor andel av svenskarnas röster?
Är det en del av demokratins baksida, är anledningen till detta  religionsfrihet, media och en misslyckad invandrarpolitik som någon skrev på Facebook?
Eller är SD är ett missnöjesparti som kommer att minska om det blir bättre tider som någon annan skrev?

1 kommentar:

Marita Hirschberg sa...

Är övertygad om att SD är ett missnöjesparti som kommer att försvinna den dagen vi andra som står för demokrati och människors rättigheter också lyckas se till att leverera. Detta landet lagom håller på att förändras till ett land som står på barrikader vad gäller att människor skall få plats, kvinnor skall få plats, barn skall få plats. Det gör att grundläggande sättet att leva på blir omruskat och man försöker hålla kvar det som varit genom att ge sitt stöd till de som "inte vill förändra". För det är ju det som SD håller på med....inte utveckla och införa nytt utan bevara det gamla inskränkta bondesamhället som inte finns att bevara för det försvann för hundra år sedan. Men kanske är det det som är själva saken? Enligt undersökningar vill ju inte tex unga 90-talister leva som vi utan som våra mor- och far föräldrar.