08 april 2011

Ett arbetsliv för alla, eller?

Staten anser att Samhall, liksom andra bolag, skall driva med krav på lönsamhet. Detta trots att Samhall har som huvuduppdrag att sysselsätta funktionshindrade samtidigt som man ska leverera efterfrågade tjänster och varor. Samhall har visat att kraven på lönsamhet går att kombinera med uppdrag och sysselsättning för den gruppen på arbetsmarknaden.
Huvuduppgiften för Samhall, likväl som för andra bolag, är att producera efterfrågade varor och tjänster. Att ha ett lönsamhetskrav stärker både bolaget och medarbetarnas självkänsla. Istälelt för att som nu sker, anse att lönsamhetskravet skall tas bort, borde flera företag på arbetsmarknaden fundera på hur vi ska skapa ett arbetsliv för alla, ett inkluderande arbetsliv istället för ett exkluderande sådant. Gruppen funktionshindrade växer, likväl som vi måste inse att alla inte klarar dagens ibland hetsiga krav på måluppfyllelse.

Människor är olika, har olika förutsättningar och olika behov. Låt oss se till att vi skapar ett arbetsliv för alla så att människor får känna att de deltar och bidrar till framgång och tillväxt samtidigt som alla får känna att de är värdefulla!

1 kommentar:

Anders Ekberg sa...

Tack för bra inlägg!

Anders Ekberg
Presschef Samhall