01 januari 2010

2010 = valår

Till att börja med vill jag önska alla mina läsare en god fortsättning på det nya året 2010!
Ett år där vi skall gå till val den 19 september för att då välja vilket regeringsalternativ vi vill se de kommande fyra åren. Alliansen har tappat i senaste Sifo-mätningen men än är det för tidigt att räkna ut de fyra allianspartierna. Den senaste mätningen är gjord i nära anslutning till debatten om sjukföräkringen, vilket troligtvis har gynnat oppositionen. Som jag skrivit tidigare på min blogg - det finns bara en rättvisande opinionsmätning och den sker, just det, på valdagen.
Så vad är då det borgerliga alternativet den 19 september?
För det första står allianspartierna för en tydlig arbetslinje, det ska löna sig att arbeta och fler ska ha jobb att gå till, alliansen kommer att arbeta för att jobben skall växa till, för att vi inte skall fastna i den arbetslöshet som följt i konjunkturkrisens spår.
För det andra skall vi fortsätta att ta ansvar för Sveriges ekonomi. En god ordning i statsfinanserna är av yttersta vikt för att kunna fortsätta återhämtningen och ha en god ekonomi. Det är extremt viktigt att ta ansvar för att inte ekonomin skall påverkas negativt så att den hotar att direkt slå mot välfärden i form av nedskärningar. Detta är speciellt viktigt för människor med små marginaler.
För det tredje vill alliansen fortsätta att värna välfärden. Vi kommer att se till att vi forsätter att utveckla skolan, sjukvården och äldreomsorgen. Vi vill se till att ge våra barn en utbildning som gör att de står väl rustade i vår globaliserade värld. Våra äldre ska själva få bestämma över sista sträckan i livet och hur den skall levas. Vi inför från och med idag vårdval inom sjukvården. Ledorden här är mångfald, kvalitet och valfrihet.

Vi har påbörjat ett viktigt arbete och vill gärna ha väljarnas förtroende att fortsätta leda Sverige. Vi vill ge människor i Sverige möjlighet att själva få forma sina liv och göra sina val. Jag hoppas att du ger oss den möjligheten!

Inga kommentarer: