19 november 2009

Socialliberalism

Att vara folkpartist innebär att vara socialliberal och det behöver partiet bli tydligare med i vårt budskap ut till väljarna, det är vi många som anser.
Att vara socialliberal innebär att förespråka marknadsekonomi, individuell frihet och värna det sociala skyddsnätet. Det handlar om att värna dem som har svårt att värna sig själva, det handlar om att värna handikappades möjligheter till ett värdigt liv, det handlar om att värna äldres rätt till en god omsorg med möjligheter till egna val. Att vara socialliberal är en unik sammansmältning mellan att skapa förutsättningar för egna aktiva val utifrån varje människas unika verklighet utan att komma med pekpinnar. Det handlar om att skapa värdig omsorg med goda möjligheter till valmöjligheter för den enskilda människan, att inte se alla äldre som en homogen grupp som har samma önskningar.
När vi går ut med sakfrågor till väljarna i dessa frågor så är ca 20% av väljarkåren socialliberal. Att då nå ett valresultat på omkring 7 % rimmar illa med detta. Alltså måste vi bli tydligare i våra budskap när vi träffar väljarna för att uppnå ett valresultat som står i paritet med detta.
Ett tydligt socialliberalt parti behövs!

Inga kommentarer: