02 oktober 2009

Länets bästa skolkommun

Nora kommun fick igår priset som länets bästa skolkommun vilket givetvis är mycket hedrande! Totalt i landet hamnar vi på 61:a plats av 290 kommuner vilket även det är en bra placering. Nästa kommun i länet är Hällefors som ligger på plats 138.
Lärarförbundet som utser årets skolkommun har ett antal kriterier som de tittar på. Där kan vi se att Nora kommun ligger bra till när det gäller utbildade lärare, löneläget, resurser i skolan. Kommunen ligger även bra till som avtalspart och andelen barn i förskolan. Gott så!
Det vi oxå kan utläsa av "betygssättningen" är att vi får kritik för att vi i Nora kommun är för dåliga på att sätta mål och följa upp dessa. Detta pekade även Skolverket på i sin kritik.
Här menar jag att det finns lite att jobba med, vi kan inte fortsätta att sätta målet att alla elever skall ha godkänt utan vi måste sträcka oss lite längre än så. Sedan måste vi i utvecklingssamtal vara noggranna med att sätta upp mätbara mål som lärarna sedan följer upp tillsammans med både elev och föräldrar. Inget är så bra att det inte kan göras ännu bättre med andra ord.
Men visst är det en hedrande placering!

Inga kommentarer: