13 september 2009

Vallöften uppfylls

Sedan valet 2006 har regeringen infriat de flesta av de löften som alliansen gick till val på. I veckan infriades ytterligare ett löfte - att Sverige år 2010 skall ha 20 000 poliser. Regeringen skjuter till 4 miljarder för att kunna infria detta löfte. Det stärker våra möjligheter att bekämpa brott vilket är oerhört viktigt. Det kommer att innebära att flera brott kan klaras upp vilket är en viktig signal då det aldrig skall löna sig att syssla med brott. Sverige skall vara ett tryggt land att leva i för alla och därför måste kriminalitet och droghandel bekämpas kraftfullt.

Inte minst för en liten stad som Nora kommer detta att ge effekter.
Vi vet att vi idag i princip har en polis på plats i vårt samhälle - det märks inte minst på all busåkning med moped och bilar som försiggår, det märks på all skadegörelse som kan ske utan att någon polis ingriper och det märks tydligt på den ökande droganvändningen som finns bland våra ungdomar..
Folkpartiet liberalerna varnade för att det var detta som skulle bli konsekvensen av polisens omorganisation som skedde 2006. Vid ett öppet möte i församlingshemmet var nuvarande rikspolismästaren, då länspolismästaren Bengt Svensson delaktig i en paneldebatt där frågan diskuterades. Då var svaret att det inte skulle göra någon skillnad att poliskontoret bara skulle ha öppet en torsdagseftermiddag i veckan, brottsbekämpningen i Nora skulle vara lika effektiv trots att den fortsättningsvis skulle utgå ifrån Lindesberg. Idag har vi facit!
Nora behöver verkligen fler synliga poliser och därför känns det bra att regeringen uppfyller detta vallöfte också!

Inga kommentarer: