28 februari 2009

Härlig läsning för en folkpartist i dagens tidningar!

Både för att vi som parti har ökat en dryg procent sedan den senaste mätningen men också för att Alliansen nu i stort sett har kommit ifatt vänsterkoalitionen. Regeringens hantering av finanskrisen tillsammans med de tydliga besked som getts när det gäller kärnkraften och Saab har säkert spelat en avgörande roll för resultatet denna gång. I kriser prövas ledarskapet och regeringen har visat ett starkt och tydligt ledarskap när världen omkring oss gungat rejält den senaste tiden. Naturligtvis är det också extra glädjande att Sverigedemokraterna har minskat sedan mätningen i januari! Samtidigt måste vi ta andelen osäkra väljare på allvar och säkerställa att folkpartiet tillsammans med allianskollegorna är ett lika tydligt regeringsalternativ 2010 som vi var 2006.



Sist jag skrev så skrev jag om fritidspolitikernas villkor och berörde det faktum att det inte är alldeles enkelt att få människor att engagera sig politiskt. Här tror jag att vi som politiskt parti måste tänka till på hur vi förpackar vårt erbjudande till intresserade och jag vet att det arbetet pågår inom folkpartiet. Varför finns det idag, och i ett liberalt parti bara en typ av medlemsskap? Varför har vi inte en hel palett av olika typer : ett för den som vill vara stödmedlem, ett för den som vill vara med och kampanja, ett för den som bara vill ha information med jämna mellanrum, ett för den som vill engagera sig i politiken på allvar osv. Olika vägar in, olika avgifter beroende på vilken nivå människor vill lägga sitt engagemang på.

Här anser jag verkligen att det är viktigt att vi skapar olika valmöjligheter för de människor som trots allt har ett politiskt intresse men inte vill sitta i en nämnd eller är intresserade av det organisatoriska arbetet i en lokalförening. Engagemanget finns men vi är dåliga på att fånga upp det på ett modernt och tilltalande sätt.

Inga kommentarer: