10 februari 2009

Från helgens visionsarbete med folkpartiets EU-program tillbaks till vardagen igen. Som fritidspolitiker i Nora står jag och kollegorna nu inför det tuffa arbetet att spara 15mKr på en två årsperiod. Imorgon är det första sittningen för att tillsammans med majoriteten försöka hitta möjliga sparåtgärder för att åstadkomma det omöjliga känns det som...här kan det inte bli tal om någon osthyvelsprincip utan mer att tänka nytt och tänka annorlunda - samtidigt är det viktigt att inte bara bromsa utan även gasa - göra satsningar som får människor att flytta till Nora så att vi ökar skatteinkomsterna, får hit kreativa entreprenörer som är med och utvecklar vår kommun.Detta arbete skulle givetvis ha drivits med kraft redan tidigare vilket jag även påtalat i många fullmäktigedebatter - det görs helt enkelt för lite för att marknadsföra Nora stad och den omkringliggande landsbygdens förtjänster.
Givetvis ser vi fram emot vad finansminister Anders Borg kan tänkas erbjuda kommunerna i samband med vårpropositionen. Men vi måste även se över vad vi själva har möjlighet att åstadkomma.
Vi måste klara kommunens verksamheter utan att behöva höja skatten ytterligare. S-majoriteten har redan tagit hälften av den inkomstökning fattigpensionärerna fick tack vare regeringens skattesänkning för 2009 genom sin skattehöjning som klubbades på novemberfullmäktige. Att fortsätta med skattehöjningar är ingen framkomlig väg - då har vi inom en inte alltför avlägsen framtid en kommunalskatt på omkring 50:- vilket självklart inte sporrar till inflyttning i Nora kommun!

Inga kommentarer: