20 december 2009

Grattis Born!

Sveriges äldsta och första friskola finns i Nora kommun vilket givetvis känns hedrande för oss friskolevänner!
Nu får vi säga grattis till Born då deras 5-6:a har varit med i uttagningen till "Vi i femman" och nu tagits ut till kvartsfinalen där de ska möta Mariebergsskolan från Örebro.Givetvis mycket roligt för klassen och skolan med denna utmaning. Vi kommer självklart att hålla tummarna för dem i januari och för att de ska gå vidare till finalen!
Ytterligare en friskola får kanske kommunen i Järnboås om den styrande majoriteten i Nora kan tillmötesgå friskoleföreningens behov av lokal. Stödet för friskolan är 98% bland föräldrarna till barnen som idag går på den kommunala skolan som enligt ett löfte från s-majoriteten skall finnas kvar till 2012. Genom detta löfte sår man split mellan föräldrarna till de yngsta respektive äldsta barnen då de som idag har barn som går i 4-6:an kan känna sig lugna med att skolan i alla fall finns kvar tills deras barn går ut skolan. De som har yngre barn får fortsätta att sväva i ovisshet däremot. Vi som varit med en tid i kommunalpolitiken i Nora vet att det kan gå fort att lägga ner en skola eller "flytta barnen" vilket ju gjordes i Dalkarlsberg.
Som liberal känner jag att det är sorgligt att man inte från majoritetens sida kan tillmötesgå Järnboås friskoleförenings behov av lokaler då föreningen har så stor del av föräldrarna med sig. Som socialdemokrat är ju vikten av enkel majoritet i besluten ofta styrande i de egna leden - applicera detta även på friskoleföreningen!

Inga kommentarer: