05 april 2009

Längesen jag sist skrev, det har gått för runt på jobbet just nu...känns som om man inte riktigt hinner med allt man vill. Skönt att få lite ledighet över påsk.
Glädjeämnen finns - att alliansen med moderaterna i spetsen ligger högre i opinionsmätningarna värmer och tyder på att alliansens politik vinner i längden.Människor känner tilltro till regeringens politik och hur vi hanterar finanskris och stigande arbetslöshetssiffror. Intressant att se hur socialdemokraterna försöker ordna med "dimridåer" för att sätta ljuset på annat än Wanja Lundby Wedins agerande i AMF:s styrelse.
Som folkpartist känner jag givetvis en viss oro över att ett mindre parti som folkpartiet "försvinner" i massmedias brus. Idag är det trångt i mittfåran i politiken och många har anammat de liberala idéerna ibland utan att ens förstå att de är liberaler..I dagsläget har till exempel de flesta insett att folkpartiets skolpolitik främjar kunskap och lugn och ro i skolan för eleverna. Det är positivt att det är så, men givetvis är det viktigt att kommunicera tydligt för ett litet parti om vilka idéer som är folkpartiets om vi inte vill försvinna i "alliansmängden". Ännu så länge har inte allianspartierna gått samman till ett borgerligt parti som alternativ till socialdemokraterna och vänsterns samarbete med miljöpartiet.Personligen tror jag dock inte att det kommer att dröja så länge innan det blir ett samgående. Människor i allmänhet är inte så partipolitiskt förankrade utan det är mer praktiska ting som avgör hur man röstar, kanske framförallt i kommunalvalet. Ofta tycker väljarna att man i kommunalpolitiken borde kunna samarbeta för kommunens bästa utan att ta till partipolitiska övertoner. För oss som är engagerade är det dock ofta så att det finns vissa vattendelare, även i den kommunala verkligheten. Friskolor är en sådan, synen på företagare och på människors egen förmåga att välja är en annan.Som borgerlig politiker förespråkar vi valfrihet som en viktig faktor i politiken, du som person har kapacitet att själv bestämma hur du vill leva ditt liv.

Inga kommentarer: