02 juli 2009

Heja Stadshotellet i Nora! En sån jättefin uteservering ni har byggt upp på framsidan - den hoppas jag kommer att fyllas med gäster hela sommaren! Såå roligt att någon vågar satsa på lite nytt och fräscht!
Kulturstaden Nora behöver den här typen av satsningar som visar att vi även hänger med "i tiden" och inte bara värnar om det gamla, som visserligen är viktigt att värna om, men vi måste ha företagare och människor som vågar satsa framåt också! Jag hoppas att Noraborna väljer att komma och ta en matbit eller något kallt att dricka dessa underbara sommarkvällar!

Satsningen på byggnation i kvarteret Blomman var helt rätt, mina farhågor att vi kom igång för sent med byggandet av nya lägenheter kanske kommer på skam, vilket i så fall är bra! Härligt att läsa att i stort sett alla lägenheter nu är bokade. Förhoppningen är att detta skall frigöra hus som kan säljas så att nya barnfamiljer kan flytta till Nora och att vi på så sätt kan öka vår befolkning på några års sikt.Vi har ju som mål i strategidokumenten att vi vill öka med 25 personer årligen men inte ett ord nämns om hur denna satsning ska klaras och vilka kriterier som behöver uppfyllas för att målet skall nås. Jag har lagt ett yrkande tidigare på att när vi uppdaterar dokumentet skall dessa parametrar finnas med så att satsningen blir tydligare för alla. Att sätta upp mål är bra, att göra dem tydliga och mätbara är bättre om man vill lyckas i sin satsning!

Inga kommentarer: