12 juni 2009

En händelserik vecka har gått..folkpartiet liberalerna i Nora gjorde ett fantastiskt EP-val där vi ökade 5.5% - man kan inte annat än vara glad!! Tack till alla som varit med och delat ut valmaterial och på så sätt gjort detta möjligt! Stort tack oxå till Marit Paulsen, Olle Schmidt och Cecilia Wikström som nu alla tre får en plats i parlamentet, vilka fantastiska kandidater vi har! Även på riks gjorde ju folkpartiet ett kanonval med 13.5%!! Våra kandidater är starka var och en på sitt sätt och jag har fullt förtroende för att de kommer att driva sina frågor i parlamentet!
Sen har vår "Lejonkung" Lars Leijonborg meddelat sin avgång denna vecka - folkpartiet mister nu en av sina allra största företrädare och jag kan inte säga annat än tack, tack för allt som du under alla dina 40 år i politiken åstadkommit! Du har alltid varit fast förankrad i den socialliberala traditionen där du värnat om en generell välfärdspolitik. Samtidigt har du inte väjt för att våga ställa krav när det har behövts.
Att nu få chansen att avsluta din politiska karriär med att ha lyckats med arbetet att få hit den stora europeiska forskningsanläggningen ESS är dig väl unt! Du har betytt mycket för liberala folkpartiet och vi är många som kommer att sakna dig. Du valde att anta utmaningen att kliva fram som partiledare trots att du inte var riktigt bekväm i den rollen - det tackar vi dig för! Ett stort och varmt lycka till med framtida utmaningar önskar jag tillsammans med folkpartiet i Nora.

Inga kommentarer: