24 augusti 2006

Att ställa krav är att bry sig!

Idag kan vi läsa i tidningen om de nya trivselregler som rektorn på Karlsängsskolan - Noras högstadieskola - har infört i samråd med lärare och övrig personal. Reglerna innebär att man skall visa respekt för varann, komma i tid till lektionerna och inte skolka. De innebär oxå att eleverna inte får bära keps inne i korridorerna och att försen ankomst resulterar i kvarsittning. Ganska självklara saker, eller hur? Personligen tycker jag att det är positivt att någon vuxen vågar vara vuxen - precis det jag har efterfrågat i tidigare debattartikel - samt att det säger mycket om hur lärare och övrig personal tidigare har haft det i sin arbetsmiljö...
Dessa nya ordningsregler ger äntligen de vuxna på skolan mandat att skapa arbetsro och ordning i klassrummen så att eleverna får möjlighet att fokusera på lärandet. Den innehåller ett tydligt budskap om att våld, hot och trakasserier inte är tillåtna och den beskriver vilka konsekvenserna blir om elever överträder dessa regler - en polisanmälan kommer att bli resultatet.
Mycket av detta har Folkpartiet efterfrågat både centralt och lokalt och vi tycker därför att det är positivt att dessa regler nu finns på vår högstadieskola.Rektorn öppnar för en dialog med föräldrar och elever under hösten där reglerna ska diskuteras och även detta är positivt och involverar både elever och föräldrar i den processen.

Valrörelsen har nu kommit igång på allvar och så även affischeringen på stan - här säger illasinnade rykten att socialdemokraterna affischerar utan att ha tillstånd för detta...kan det vara sant? Folkpartiet väntar i dagarna på detta tillstånd och kommer sedan att affischera med våra riks-läns- och lokalkandidater. Valstugan placeras ut på måndag 28/8 men först skall vi finnas med på årets största begivenhet i Nora - Nora marken. I marknadsståndet kommer vi att få besök av Folkpartiets toppkandidater så passa på tillfället att träffa dem och ställ frågor.

På tisdag 29/8 18-20 kommer jag att gå och lyssna på Staffan Werme som på Karolinska skolan i Örebro debatterar mot Sverigedemokraterna - en viktig debatt! En alltför stor del av våra unga väljare attraheras av deras budskap och det är viktigt att ta fram deras argument i ljuset och inte låta dem stå oemotsagda.

Vi ses i valvimlet!

1 kommentar:

Gabrielle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.