11 augusti 2006

Valupptakt

Så smått börjar valrörelsen märkas, både i Örebro och i Nora. I onsdags var alliansens partiledare tillsammans i Wadköping på ett välbesökt möte med många supportrar - vilken konstrast mot Göran Perssons ensamma valupptakt på Våghustorget i Örebro...Att alliansen dessutom har agerat och regeringspartiet får reagera i frågan om fastighetsskatten är naturligtvis ett positivt läge för allianspartierna!
Idag var Johan Pehrson och Anna Ågerfalk på besök i Nora och fanns på plats på Strandstugans café. En hel del personvalsfoldrar delades ut på stan i samband med detta och stämningen var positiv.
Johans frågor berör ju i första hand rättspolitiken men denna gång hade han lämnat sin "följeslagare" - papp -polisen kvar i Örebro. Att vi skulle behöva en och annan extra patrullerande polis på våra gator i Nora kan jag givetvis hålla med om, denna sommar har innehållit både skadegörelse, busåkande med bil och våldtäktsförsök, vilket är beklämmande.
Anna har precis som jag skolan som sin viktigaste fråga och vi är eniga om att vi behöver förstärka möjligheterna för lärarna att göra ett bra arbete och vi behöver införa en läsa skriva räkna garanti i skolan som säkerställer att barnen får med sig dessa kunskaper innan de går vidare till fjärde klass. Dessutom behöver vi kunna garantera alla barn studiero och införa en nolltolerans mot mobbing. Barn som sitter på lektionen och oroar sig för vad som ska hända i korridoren eller på skolgården har inga bra förutsättningar för att lära sig något i skolan.

På måndag har Folkpartiet liberalerna i Nora vår egen valupptakt och då ska vi ladda ordentligt för den kommande valrörelsen. Håll utkik efter oss på stan - vi är där du är!

Inga kommentarer: