06 maj 2013

Senaste nytt från Folkpartiets EU-parlamentariker!

Jämtland, kocktävling och delegation i Sverige

Innovationskraft i Jämtland
I veckan reste Olle Schmidt till Jämtland för att bl.a. besöka EU-projektet Peak Innovation och diskutera hur man arbetar med forskning och affärsutveckling inom turism, sport och friluftsliv. Olle passade också på att träffa Tillväxtverket och diskutera EU:s regionalpolitik och sammanhållningspolitiken.

- Vi måste komma ihåg hur beroende Sverige är av EU och vilken betydelse EU har för våra företag och i förlängningen vår välfärd. Samarbetet i Europa gör Sverige rikare, gör vår omvärld tryggare och ger oss möjlighet att lösa gränsöverskridande problem. Jämtland behöver EU och EU behöver Jämtland, kommenterade Olle.


Läs mer på Olles blogg

Smart europeisk mat på svenskt vis
I veckan har Marit Paulsen besökt Stockholm för ett landsbygdseminarium och prisutdelning för den kocktävling som hon utlyste i december 2012. Tävlingen, med temat resurseffektiv matlagning, riktade sig till elever i årskurs 2 från Sveriges gymnasieskolor med restaurangutbild­ning.
-
I en värld där allt mindre resurser ska räcka till att mätta fler munnar måste vi tänka resurseffektivt och hållbart. Det går inte att slänga bort mat som är både användbar och god. Detta måste också framtidens kockar tänka på, säger Marit.
De fem vinnande lagen ska under hösten få resa på
en kulinarisk resa till Bryssel.

Delegation från Europaparlamentet i Sverige
Cecilia Wikström har i veckan, tillsammans med en delegation från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter, besökt bland annat Migrationsverket, Rikspolisstyrelsen och internationella åklagarkammaren.

- Detta är frågor som ligger mig varmt om hjärtat och som jag arbetar mycket med i Europaparlamentet. Dessutom känns det extra roligt att få åka med en delegation till mitt eget hemland, sade Cecilia vid sitt besök.

Läs mer på Cecilias hemsida: www.ceciliawikstrom.eu

Källa: Nyhetsbrev från FP i Bryssel
2013-05-03
                                   
                                  

Inga kommentarer: