06 november 2010

Först Blatteförmedlingen, sen Svartskalledemokraterna...

Redan 2005 får Ivan Daza idén om att starta ett nytt och eget bemanningsföretag som han sedan döpte till Blatteförmedlingen http://www.blatteformedlingen.se/. Förmedlingen är tänkt att hjälpa näringslivet att se affärsnyttan med högutbildad, invandrad arbetskraft och samtidigt coacha invandrare så att de blir duktigare på att "sälja" sin kompetens.
Ord som blatte och svartskalle används ibland av invandrarna själva som ett sätt att avdramatisera betydelsen av dem. Nu är det dags för nästa...

Läser i veckans nummer av Dagens samhälle om att ett nytt parti har grundats. Grundaren heter Tarek Al-Khatib och är bosatt i Rinkeby. En hemsida är på gång och demonstrationer planeras i samband med att Tarek reser runt i Sverige och berättar om syftet med det nya partiet. Partiets namn? Svartskalledemokraterna!

Tarek menar att partiet behövs, dels för att få fler invandrare att engagera sig i politiken men framförallt för att de etablerade partierna har misslyckats med integrationspolitiken. Svartskalledemokraterna kommer att lyfta frågor om språk, sysselsättning och integration. Tarek menar att många invandrare kan berätta om utsatthet och kränkningar som inte tas på allvar när de polisanmäls. Att Sverige skulle vara bättre än andra länder på flyktingmottagande är en myt, menar Tarek.
Orsaken till namnet Svartskallepartiet menar Tarek är att man vill få bort stämpeln om svartskallar som något negativt och omforma begreppet till något positivt. "Jag är ju en svartskalle, jag har svart hår" säger Tarek.

Inga kommentarer: